Close
5306 HB Brakel, The Netherlands Verdrietweg 1
+31 657327816

DE OPFOK

Van Baalen Farms – Young horses is uw professionele, all-inclusive opfokstal in Brakel, Gelderland. De perfecte omgeving voor uw opgroeiende veulen en volledig ontwikkeld conform de nieuwste welzijnsnormen van de FNRS, KNHS en 12 Richtlijnen voor paardenwelzijn.

De moderne opfokstal is in 2020 gebouwd tegenover de gerenommeerde Dressuurstal Van Baalen in Brakel. Met de ruime en schone stallen, jaarronde vrije uitloop naar een gedraineerde zandpaddock en mogelijkheid tot weidegang in de zomerperiode, heeft uw veulen alle vrijheid. Ook is uw veulen in goede handen door de samenwerking met een gecertificeerd dierenarts en hoefsmid. Van Baalen Farms – Young horses is de opfokstal van de toekomst.

Uw veulen wordt 24/7 voorzien van de nodige zorg.

Dagelijkse inspectie van de stallen en de veulens.

Toezicht op de gezondheid en ontwikkeling van uw veulen.

Uw veulen blijft in dezelfde groep, zolang dit mogelijk is.

Uitstekende hygiëne

Hygiëne is essentieel gedurende de opfok van uw veulen. Onze stal is zeer ruim opgezet, waardoor er veel frisse lucht aanwezig is. Zelfs in de toekomstige hete zomers zorgen wij ervoor dat uw veulen de gehele dag heerlijk koel staat. De stal is namelijk hoog gebouwd en geïsoleerd. Daarnaast zorgen we ervoor dat uw veulen dagelijks veel vrije beweging heeft, doordat er aan iedere groepsstal een uitloop – paddock van 10 bij 30 meter grenst.

Moderne opfokstal

Het moderne stal systeem waar Van Baalen Farms – Young horses mee werkt zorgt ervoor dat de stallen dagelijks voorzien worden van verse stro. Vanzelfsprekend krijgt uw veulen een kwaliteitsrantsoen aangeboden wat samengesteld wordt door onze voedingsadviseur, dit is een combinatie van eigen graswinning en krachtvoer.

Gezondheid en het welzijn

De gezondheid en het welzijn van uw veulen hebben altijd prioriteit nummer 1. Van Baalen Farms – Young horses zorgt daarom voor dagelijkse controles van de stallen, paddock en de veulens. Bij aankomst krijgt uw veulen daarom een complete screening. Zo wordt de professionele basis gelegd voor het toezicht op de gezondheid én de ontwikkeling van uw veulen.

Onze stal

Uw veulen groeit zoveel mogelijk op in dezelfde vertrouwde kudde. Dat draagt bij aan een gezonde socialisatie. Maar natuurlijk wilt u als eigenaar ook de mogelijkheid hebben om uw veulen individueel te beoordelen, bijvoorbeeld voor de verkoop of een hengstenkeuring. Bij Van Baalen Farms – Young horses heeft u beschikking over een gedraineerde bak waar uw veulen apart van de groep vrij kan bewegen.

Bij Van Baalen Farms – Young horses in Brakel weet u waar u aan toe bent: kwaliteit, professionaliteit en een jaarrond vast tarief. Wilt u meer informatie over dat tarief, een rondleiding door de opfokstal of een kennismakingsgesprek? Arie Jr. en Jacobine van Baalen staan u graag te woord.